makers

Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Regisseur

Marlies Bosmans (1992) vertrok als dertienjarige van het Belgische dorpje Mol naar De Kunsthumaniora in Antwerpen om daar de opleiding Woordkunst-drama te volgen. Na de middelbare school en omzwervingen langs Leuven, Mexico en Parijs belandt ze uiteindelijk op de toneel-en kleinkunstacademie van Amsterdam. In 2016 behaalt ze daar haar Bachelor Theater.

Na haar afstuderen speelt ze o.a. bij Het Zuidelijk Toneel, Theater Malpertuis, Karavaan Festival, Arsenaal en Matzer Theaterproducties. Ook ontwikkelt ze zich als schrijver bij Makershuis Alkmaar, Stichting Mediaridders en Stadschouwburg Haarlem, waar ze de volgende voorstellingen schrijft: Bleekneusjes, Hemels Haarlem, Onze kersentuin, Kenau en Dit is geen dorp. In 2021 richt ze samen met Bart Sietsema, Jasper van Hofwegen en Emma van Muiswinkel ‘Club Kenau’ op, een collectief dat muzikale familievoorstellingen maakt voor de Stadsschouwburg van Haarlem.

Als regisseur krijgt ze in 2019 de kans bij Het Gevolg om haar eerste voorstelling te maken ‘Liefde voor het leven’. Deze voorstelling werd gespeeld door tien tachtig-plussers. In 2022 mag ze weer aan de slag bij Het Gevolg en nu met een groep getalenteerde anderstalige jongeren.

“Ik kijk op naar vrouwen als Phoebe Waller-Bridge, Emerald Fennell, Michaela Coel en Emma Thompson. Zij combineren acteren, schrijven en regisseren waardoor ze voeling hebben met elk aspect van een verhaal vertellen.”

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Val jij ook wel eens uit je slaap? Ken je het gevoel, vlak nadat je wakker schrikt dat je die oneindig diepe val maakt? Wat gebeurt er met je als je slaapt en droomt, maar geen controle hebt over hoe die droom verloopt? Waarom verzeil je soms in een romantisch rendez-vous en dan weer in een nachtmerrie?

In de tweede editie van PocketLAB gaan Ruud Roelofsen (componist) en Marlies Bosmans (regisseur en maker bij KASKO) een week lang op onderzoek uit. Samen met Orkest De Ereprijs presenteren ze hun bevindingen in het muziektheaterstuk All the darkness looks alive…. In deze voorstelling-presentatie spelen ze met wat zich bevindt tussen bewustzijn en onderbewustzijn door gebruik te maken van beeld, tekst, muziek en klank. Een ongewone ervaring: droomachtig, huiveringwekkend, verlammend, zinnenprikkelend.

Jaarlijks organiseert KASKO een residentie voor vierdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater Arnhem, Codarts Rotterdam en HKU Muziek en Technologie. Zo zorgen we voor een ontmoeting en samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen én geven we ze de kans om te leren hoe het is om vanuit een opdrachtgever te werken. Dit jaar is dat het Ikonenmuseum in Kampen. Onder leiding van KASKO-makers Marlies Bosmans, Marnix Vinkenborg en Leila El Alaoui werken de studenten van 24 oktober t/m 4 november aan performances. De residentie staat in het teken van de nieuwe expositie ICOONS 2.0.

Na twee succesvolle edities in Zwolle, komt muziektheaterroute De Kringlopera in 2023 naar Hoogeveen. Een buurtproject van KASKO i.s.m. De Tamboer en Het Goed. In De Kringlopera maken inwoners van Hoogeveen onder leiding van professionele theatermakers een voorstelling in en over de kringloopwinkel. Kortom: iedereen mag meedoen!

De kringloopwinkel zit vol verhalen. Het eenzame pepervaatje zonder zoutvaatje, dat nietszeggende bijzettafeltje of die heerlijke luie stoel…die hebben allemaal een eigen geschiedenis. Dat verhaal vertellen we in de muzikale theatervoorstelling De Kringlopera, samen met de inwoners van Hoogeveen. Vanaf januari 2023 gaan we samen de voorstelling vormgeven. Met theater en muziek brengen inwoners van Hoogeveen de spullen uit de kringloopwinkel tot leven, samen met de professionele theatermakers van KASKO. De voorstellingen vinden plaats op 30 juni en 1 juli 2023 in kringloopwarenhuis Het Goed in Hoogeveen.

 

De Kringlopera is een buurtproject van KASKO i.s.m. De Tamboer en Het Goed met dank aan Podium Platteland provincie Drenthe, Gemeente Hoogeveen, VSB Fonds, DOEN en PBCF regionaal

Jaarlijks organiseert KASKO een residentie voor vierdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater Arnhem, Codarts Rotterdam en HKU Muziek en Technologie. Zo zorgen we voor een ontmoeting en samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen én geven we ze de kans om te leren hoe het is om vanuit een opdrachtgever te werken. Dit jaar is dat de Stadsgehoorzaal in Kampen. Onder leiding van KASKO-makers Marlies Bosmans, Marnix Vinkenborg en Leila El Alaoui werken de studenten van 20 november t/m 24 november aan performances. 

Na het wervelende succes in 2021, komt de muzikale theaterroute De Kringlopera terug naar Zwolle-Zuid! De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen? Een uniek kijkje in de wereld van de kringloopwinkel!

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg