makers

Eva Beunk

Eva Beunk

Componist
Website

Eva Beunk (1999) is een componist/kunstenaar uit Lobith. Ze ronde in 2021 haar bachelor in compositie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze studeerde bij Calliope Tsoupaki, Peter Adriaansz en Jan van de Putten. Naast compositie volgde ze een minor in educatie en een minor in trompet. Met het creëren van evenementen zoals de producties Op Wacht (een opera voor 33 hoorns 3 zangers en een fort) en Klinkerweg (een locatievoorstelling in corona tijd) verbindt ze de hedendaagse muziek aan de samenleving. Het delegeren van beslissingen lijkt een parameter te worden in haar werk. In Klinkerweg gaat het zo ver dat het publiek het verloop van het stuk mee bepaalt. Eva denkt na over eigenaarschap en deelt dat met spelers en publiek. Daarmee relativeert ze de mythe van het kunstenaarschap en laat ze zien dat het creatieve proces veel dichterbij ligt dan mensen vaak denken.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Wat gebeurt er als acht jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

Ooit een opera willen schrijven en er ook nog in optreden? Nooit aan gedacht natuurlijk. Nu kan het! Onder begeleiding van een echte componist en een schrijver maak je in een recordtijd een echte miniopera, compleet met kostuums en een optreden voor iedereen die het wil horen en zien. 

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!

Na twee succesvolle edities in Zwolle, komt muziektheaterroute De Kringlopera in 2023 naar Hoogeveen. Een buurtproject van KASKO i.s.m. De Tamboer en Het Goed. In De Kringlopera maken inwoners van Hoogeveen onder leiding van professionele theatermakers een voorstelling in en over de kringloopwinkel. Kortom: iedereen mag meedoen!

De kringloopwinkel zit vol verhalen. Het eenzame pepervaatje zonder zoutvaatje, dat nietszeggende bijzettafeltje of die heerlijke luie stoel…die hebben allemaal een eigen geschiedenis. Dat verhaal vertellen we in de muzikale theatervoorstelling De Kringlopera, samen met de inwoners van Hoogeveen. Vanaf januari 2023 gaan we samen de voorstelling vormgeven. Met theater en muziek brengen inwoners van Hoogeveen de spullen uit de kringloopwinkel tot leven, samen met de professionele theatermakers van KASKO. De voorstellingen vinden plaats op 30 juni en 1 juli 2023 in kringloopwarenhuis Het Goed in Hoogeveen.

 

De Kringlopera is een buurtproject van KASKO i.s.m. De Tamboer en Het Goed met dank aan Podium Platteland provincie Drenthe, Gemeente Hoogeveen, VSB Fonds, DOEN en PBCF regionaal

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg