makers

Leila El Alaoui

Leila El Alaoui

Kostuumontwerper

Leila studeerde in 2019 af aan de opleiding Fashion Design (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Tijdens haar stage in Londen bij een fashion designer kwam ze erachter dat dit niet het pad is dat ze wilde bewandelen. Na haar studie kwam ze via via in de theaterwereld terecht en begon ze met het assisteren bij verschillende grote producties bij Toneelgroep Oostpool. Begin 2022 kwam ze in aanraking met muziektheater en ontwierp ze de kostuums voor FF – and here I am / a lonely woman van Huba de Graaf. “Wat ik heel tof hieraan vond was dat het geluid van de muziek de inspiratie was voor de kleurtonen en stofkeuzes.” Naast theater is Leila ook werkzaam in als stylist voor films en doet ze styling voor verschillende Nederlandse artiesten.

Leila heeft een grote interesse in textiel ontwerpen: “Ik ben veel bezig met breien en probeer dit eigenlijk altijd toe te passen in mijn ontwerpen. Het maken van je eigen textiel zorgt voor extra diepte en gelaagdheid.”

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Jaarlijks organiseert KASKO een residentie voor vierdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater Arnhem, Codarts Rotterdam en HKU Muziek en Technologie. Zo zorgen we voor een ontmoeting en samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen én geven we ze de kans om te leren hoe het is om vanuit een opdrachtgever te werken. Dit jaar is dat het Ikonenmuseum in Kampen. Onder leiding van KASKO-makers Marlies Bosmans, Marnix Vinkenborg en Leila El Alaoui werken de studenten van 24 oktober t/m 4 november aan performances. De residentie staat in het teken van de nieuwe expositie ICOONS 2.0.

Na het wervelende succes in 2021, komt de muzikale theaterroute De Kringlopera terug naar Zwolle-Zuid! De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen? Een uniek kijkje in de wereld van de kringloopwinkel!

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!

Collega's

bekijk alle makers
Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg

Leila El Alaoui

Leila El Alaoui

Renán Zelada Cisneros

Renán Zelada Cisneros

Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis

Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Marnix Vinkenborg

Marnix Vinkenborg