makers

Leila El Alaoui

Leila El Alaoui

Kostuumontwerper

Leila studeerde in 2019 af aan de opleiding Fashion Design (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Tijdens haar stage in Londen bij een fashion designer kwam ze erachter dat dit niet het pad is dat ze wilde bewandelen. Na haar studie kwam ze via via in de theaterwereld terecht en begon ze met het assisteren bij verschillende grote producties bij Toneelgroep Oostpool. Begin 2022 kwam ze in aanraking met muziektheater en ontwierp ze de kostuums voor FF – and here I am / a lonely woman van Huba de Graaf. “Wat ik heel tof hieraan vond was dat het geluid van de muziek de inspiratie was voor de kleurtonen en stofkeuzes.” Naast theater is Leila ook werkzaam in als stylist voor films en doet ze styling voor verschillende Nederlandse artiesten.

Leila heeft een grote interesse in textiel ontwerpen: “Ik ben veel bezig met breien en probeer dit eigenlijk altijd toe te passen in mijn ontwerpen. Het maken van je eigen textiel zorgt voor extra diepte en gelaagdheid.”

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Na twee succesvolle edities in Zwolle, komt muziektheaterroute De Kringlopera in 2023 naar Hoogeveen. Een buurtproject van KASKO i.s.m. De Tamboer en Het Goed. In De Kringlopera maken inwoners van Hoogeveen onder leiding van professionele theatermakers een voorstelling in en over de kringloopwinkel. Kortom: iedereen mag meedoen!

De kringloopwinkel zit vol verhalen. Het eenzame pepervaatje zonder zoutvaatje, dat nietszeggende bijzettafeltje of die heerlijke luie stoel…die hebben allemaal een eigen geschiedenis. Dat verhaal vertellen we in de muzikale theatervoorstelling De Kringlopera, samen met de inwoners van Hoogeveen. Vanaf januari 2023 gaan we samen de voorstelling vormgeven. Met theater en muziek brengen inwoners van Hoogeveen de spullen uit de kringloopwinkel tot leven, samen met de professionele theatermakers van KASKO. De voorstellingen vinden plaats op 30 juni en 1 juli 2023 in kringloopwarenhuis Het Goed in Hoogeveen.

 

De Kringlopera is een buurtproject van KASKO i.s.m. De Tamboer en Het Goed met dank aan Podium Platteland provincie Drenthe, Gemeente Hoogeveen, VSB Fonds, DOEN en PBCF regionaal

Wat gebeurt er als acht jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

Jaarlijks organiseert KASKO een residentie voor vierdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater Arnhem, Codarts Rotterdam en HKU Muziek en Technologie. Zo zorgen we voor een ontmoeting en samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen én geven we ze de kans om te leren hoe het is om vanuit een opdrachtgever te werken. Dit jaar is dat de Stadsgehoorzaal in Kampen. Onder leiding van KASKO-makers Marlies Bosmans, Marnix Vinkenborg en Leila El Alaoui werken de studenten van 20 november t/m 24 november aan performances. 

Jaarlijks organiseert KASKO een residentie voor vierdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater Arnhem, Codarts Rotterdam en HKU Muziek en Technologie. Zo zorgen we voor een ontmoeting en samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen én geven we ze de kans om te leren hoe het is om vanuit een opdrachtgever te werken. Dit jaar is dat het Ikonenmuseum in Kampen. Onder leiding van KASKO-makers Marlies Bosmans, Marnix Vinkenborg en Leila El Alaoui werken de studenten van 24 oktober t/m 4 november aan performances. De residentie staat in het teken van de nieuwe expositie ICOONS 2.0.

Deze voorstelling gaat niet meer uitgevoerd worden

 

Als polarisatie je familie verscheurt 

Een voorstelling over naastenliefde, polarisatie en het volgen van je idealen. Ga je voor je idealen? Voor je familie? En wat als je moet kiezen? In deze voorstelling zien we door de ogen van zus Sari (Rosa da Silva) het waargebeurde verhaal van haar broers, Wessel (Max Weisscher) en Koos (Krisjan Schellingerhout).  

 

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg