makers

Leila El Alaoui

Leila El Alaoui

Kostuumontwerper

Leila studeerde in 2019 af aan de opleiding Fashion Design (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Tijdens haar stage in Londen bij een fashion designer kwam ze erachter dat dit niet het pad is dat ze wilde bewandelen. Na haar studie kwam ze via via in de theaterwereld terecht en begon ze met het assisteren bij verschillende grote producties bij Toneelgroep Oostpool. Begin 2022 kwam ze in aanraking met muziektheater en ontwierp ze de kostuums voor FF – and here I am / a lonely woman van Huba de Graaf. “Wat ik heel tof hieraan vond was dat het geluid van de muziek de inspiratie was voor de kleurtonen en stofkeuzes.” Naast theater is Leila ook werkzaam in als stylist voor films en doet ze styling voor verschillende Nederlandse artiesten.

Leila heeft een grote interesse in textiel ontwerpen: “Ik ben veel bezig met breien en probeer dit eigenlijk altijd toe te passen in mijn ontwerpen. Het maken van je eigen textiel zorgt voor extra diepte en gelaagdheid.”

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Na het wervelende succes in 2021, komt de muzikale theaterroute De Kringlopera terug naar Zwolle-Zuid! De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen? Een uniek kijkje in de wereld van de kringloopwinkel!

Collega's

bekijk alle makers