makers

Marnix Vinkenborg

Marnix Vinkenborg

Componist
Website

Marnix Vinkenborg (1997) is componist en theatermaker. Hij studeerde Composition Electronic Music aan de HKU en achtereenvolgens de master Muziektheater op ArtEZ. Geïnspireerd door de onbegrensde mogelijkheden van muziek, beweegt hij zich tussen de uiteenlopende gebieden van theater, performance, mode en film. Hij wil muzikale dogma’s doorbreken en de klassieke- en popwereld met elkaar verbinden. Een strijkkwartet laat zich prima afwisselen door oversturende elektrische gitaren, en een opera kan best gezongen worden door een volkszanger. Juist door uitwisseling tussen grote contrasten, vindt hij nieuwe kleuren. Tijdens zijn relatief korte loopbaan, is Marnix al te zien en horen geweest bij o.a. Muziekgebouw aan ’t IJ, Nederlands Film Festival, Over Het IJ Festival en vele andere plekken. Met zijn ongebruikelijke muzikale aanpak, afwisseling in muzikale stijlen en gestileerde repertoirekennis, brengt hij nieuwe mogelijkheden naar het muziektheater.

“Kans is in het voordeel van de voorbereide observator” - Brian Eno

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Jaarlijks organiseert KASKO een residentie voor vierdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater Arnhem, Codarts Rotterdam en HKU Muziek en Technologie. Zo zorgen we voor een ontmoeting en samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen én geven we ze de kans om te leren hoe het is om vanuit een opdrachtgever te werken. Dit jaar is dat de Stadsgehoorzaal in Kampen. Onder leiding van KASKO-makers Marlies Bosmans, Marnix Vinkenborg en Leila El Alaoui werken de studenten van 20 november t/m 24 november aan performances. 

Het PocketLAB is een laboratorium waar nieuwe formats worden ontwikkeld en nieuwe wegen in interdisciplinair werken worden ingeslagen. Met een kleine groep deelnemers (zowel professionals als studenten) uit verschillende disciplines gaan we in gesprek over het gewenste onderzoek. Na repetities volgt een uitvoering met Orkest De Ereprijs tijdens de presentatiedag van het PocketLAB.

Jaarlijks organiseert KASKO een residentie voor vierdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater Arnhem, Codarts Rotterdam en HKU Muziek en Technologie. Zo zorgen we voor een ontmoeting en samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen én geven we ze de kans om te leren hoe het is om vanuit een opdrachtgever te werken. Dit jaar is dat het Ikonenmuseum in Kampen. Onder leiding van KASKO-makers Marlies Bosmans, Marnix Vinkenborg en Leila El Alaoui werken de studenten van 24 oktober t/m 4 november aan performances. De residentie staat in het teken van de nieuwe expositie ICOONS 2.0.

Wat gebeurt er als acht jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg