info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Studenten op residentie bij Ikonenmuseum Kampen

| Jaarlijks organiseert KASKO een residentie voor vierdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater Arnhem, Codarts Rotterdam en HKU Muziek en Technologie. Zo zorgen we voor een ontmoeting en samenwerking tussen studenten van verschillende kunstvakopleidingen én geven we ze de kans om te leren hoe het is om vanuit een opdrachtgever en op locatie te werken. Dit jaar is dat het Ikonenmuseum in Kampen!

Onder leiding van KASKO-makers Marlies Bosmans (regisseur), Marnix Vinkenborg (componist) en Leila El Alaoui (kostuumontwerper) werken de studenten van 24 oktober t/m 4 november aan een performance. De residentie staat in het teken van de expositie ICOONS 2.0, die vanaf 5 november in het museum te zien is. Deze nieuwe expositie is ontwikkeld samen met Cibap-studenten en vormt een brug tussen eeuwenoude en hedendaagse ikonen. 

Tijdens de kick-off in september kregen de studenten alvast een rondleiding door het museum en konden ze conservator Liesbeth van Es het hemd van het lijf vragen. Aan nieuwsgierigheid en inspiratie was er geen gebrek.

Presentatie op 4 november
Het resultaat van de residentie presenteren ze op vrijdag 4 november in het Ikonenmuseum, tijdens de opening van ICOONS 2.0. Daarna blijven de performances op schermen te zien als onderdeel van de expositie.

Wil je bij de presentatie op 4 november zijn? Er zijn voorstellingen om 11:00 en 12:00 uur. Je kunt je aanmelden door te mailen naar info@ikonenmuseum.nl.

ICOONS 2.0 is een samenwerking tussen het Ikonenmuseum Kampen, KASKO en CIBAP, vakschool voor vormgeving. Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBFonds.

Deel