038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe voorstelling ‘Een klein leed’ in première tijdens Stadsfestival

| We staan dit jaar weer op het Stadsfestival! En wel met de nieuwe voorstelling Een klein leed: tragikomisch muziektheater over de grote ondraaglijkheid van de kleine dingen.

Een klein leed is het regiedebuut van Stijn Dijkema bij KASKO en een coproductie met Consensus Vocalis. Met muziek van Renán Zelada, teksten door Sara van Gennip én het speldebuut van nieuwe maker Marinka Kluiver bij KASKO.

De voorstelling Een klein leed is te zien op 3 en 4 september in Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Kaarten zijn te koop via de website van het Stadsfestival!

Over de voorstelling
Een man komt binnen in een kerk. Hij worstelt met zichzelf, zijn paraplu en zijn kleine maar ondraaglijke leed. Van kalknagels en hondenpoep tot altijd in de verkeerde rij staan – het houdt niet op. Zó ondraaglijk, radeloos is hij ervan. Wie luistert er? Waarom redt niemand hem? En wil hij eigenlijk wel gered worden?

Een klein leed is tragikomisch muziektheater over dooie mussen en halflege glazen. Een voorstelling van KASKO en Consensus Vocalis, in regie van Stijn Dijkema. Met een monoloog, een hoorn en een vrouwenkoor brengen ze een ode aan het leed dat leven heet.

Cast & crew
Regie: Stijn Dijkema
Tekst: Sara van Gennip
Muziek: Renán Zelada
Kostuums:Raphael Jacobs
Artistieke coaching: Sanne van Rijn
Instudering koor: Béni Csillag
Spel: Krisjan Schellingerhout, Marinka Kluiver (hoorn), koor Consensus Vocalis
Coproductie: KASKO & Consensus Vocalis
Met dank aan: Provincie Overijssel en Gemeente Zwolle

Foto: Veenstra Visueel

Deel