makers

Marinka Kluiver

Marinka Kluiver

Hoornist

Marinka Kluiver (1999) is op 8-jarige leeftijd in aanraking gekomen met blaasmuziek. Sindsdien is haar passie en liefde voor het bespelen van de hoorn nooit meer gestopt. In april 2022 studeerde Marinka af aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, waar ze les kreeg van Stefan Blonk en René Pagen. Gedurende haar studie ging Marinka voortdurend op zoek naar verbreding en verdieping en wil zij zich profileren als een zo allround mogelijke musicus. Zo is ze onder andere actief in orkesten, zowel klassieke orkesten als jazz/poporkesten, in diverse ensembles en houdt zij zich bezig met het maken en spelen van muziektheatervoorstellingen.

Naast haar uitvoerende werkzaamheden is Marinka ook als hoorndocente verbonden aan meerdere plaatselijke muziekverenigingen. Daarnaast heeft zij ook ruime ervaring met het geven van muzieklessen op koperblaasinstrumenten binnen het basisonderwijs.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Nieuw Geluid is een plek om te experimenteren met muziektheater en dat is wat Joeri Heegstra gaat doen! Heavy metal in een jeugdtheatervoorstelling? Dit combineren met doomscrolling*? En dat voor 14+? Wij kunnen niet wachten!

Joeri Heegstra is theatermaker, geluidsontwerper en lid van de artistieke kern van theatercollectief Opening Statement. Hij houdt zich bezig met thema’s als de klimaatcrisis, sociaaleconomische klassenstrijd en extreemrechtse radicalisering. Zijn voorstellingen proberen met minimale, scherpe en toegankelijke middelen een grote impact te maken. Naast studenten van ArtEZ Muziektheater werkt Joeri samen met componist Harpo ’t Hart en hoornist Marinka Kluiver. 

*Doomscrolling is het mechanisme waarbij je van app naar app springend, maar blijft scrollen door het verschrikkelijke wat de wereld te bieden heeft.

Uitputting is een gelaagde en abstractevoorstelling over het (fysieke) uithoudingsvermogen van de mens.

Wat gebeurt er als acht jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

Over de grote ondraaglijkheid van de kleine dingen

Een man komt binnen in een kerk. Hij worstelt met zichzelf, zijn paraplu en zijn kleine maar ondraaglijke leed. Van kalknagels en hondenpoep tot altijd in de verkeerde rij staan – het houdt niet op. Zó ondraaglijk, radeloos is hij ervan. Wie luistert er? Waarom redt niemand hem? En wil hij eigenlijk wel gered worden? 

Een klein leed is tragikomisch muziektheater over dooie mussen en halflege glazen. Een voorstelling van KASKO en Consensus Vocalis, in regie van Stijn Dijkema. Met een monoloog, een hoorn en een vrouwenkoor brengen ze een ode aan het leed dat leven heet.

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers