makers

Eva Traa

Eva Traa

Violist

Eva Traa studeerde viool bij Lex Korff de Gidts en Peter Brunt aan het Conservatorium van Amsterdam en literatuurwetenschappen aan University College Utrecht, waar ze cum laude afstudeerde. Als klassiek violiste koestert ze de traditie waaruit ze voortkomt en remplaçeert ze in o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Daarnaast maakt ze als speler en organisator deel uit van het muzikale rebellencollectief Pynarello, waarmee ze onder meer in januari 2019 op tournee ging naar Indonesië.

Vanuit een grote behoefte om haar creativiteit ook op een andere manier vorm te geven is Eva als performer en maker verbonden aan KASKO (voorheen Kameroperahuis). Daar legt ze ook af en toe haar viool weg en doet ze alles wat op een regulier concertpodium niet mag. Naast haar uitvoerende werkzaamheden geeft Eva in haar woonplaats Amsterdam les aan een kleine groep gemotiveerde jonge violisten.

Eva heeft een C.A. Miremont viool uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen, en een stok aangekocht met steun van Stichting Eigen Muziekinstrument.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

In april 2019 vond de jaarlijkse projectweek van ArtEZ Conservatorium Zwolle plaats, in samenwerking met Zwolle Doet!. Onder begeleiding van Kameroperahuis-regisseurs Céline Hoex, Eva Traa en Tim Hammer maakten twintig groepjes studenten Klassieke Muziek en Docent Muziek een persoonlijk concert op maat voor evenzoveel mantelzorgers en verzorgenden. De week toonde eens te meer de verbindende kracht van muziek aan.

Wat zou er gebeuren als jonge theatermakers de kans kregen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien in theaterroute SPRUIT, waar makers van Kameroperahuis de kans krijgen te maken wat ze zelf willen maken. Tijdens de route loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze talenten in huis hebben.

Wat gebeurt er als jonge theatermakers de kans krijgen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien bij de theaterroute SPRUIT. De makers van Kameroperahuis krijgen een week de tijd om korte performances te maken. Aan het eind van deze week presenteren zij het resultaat in de theaterroute SPRUIT. Tijdens een route door het Perrontheater loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze jonge theatermakers in huis hebben

Wie nieuwsgierig is naar de makers van muziektheaterbeleving Welstaat (2018, Frederiksoord) kon tijdens de Open Monumentendagen 2017 al met ze kennismaken!

En ze leefden nog lang en gelukkig… Hoezo lang? Hoezo gelukkig? En hoezo meervoud? In deze korte, zwart-komische liedcyclus maak je aan de hand van twaalf nieuwe liederen kennis met Stella, een jonge vrouw die totaal gedesillusioneerd is door de sprookjes zoals zij ze kent. Want die bestaan helemaal niet. Haar leven is volstrekt geen sprookje. Maar heeft ze eigenlijk wel een sprookje nodig om magie te vinden? In This is (not) a fairy tale bezingen een zangeres, pianist en violist de magie van het leven. Duistere thema’s inbegrepen.

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Roel Goedhart

Roel Goedhart

Renán Zelada

Renán Zelada

Tim Hammer

Tim Hammer

Kenza Koutchoukali

Kenza Koutchoukali

Eva Traa

Eva Traa

Laurien van Rijswijk

Laurien van Rijswijk