038-7501253
info@kameroperahuis.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Organisatie & Ontwikkeling

Bij organisatieverandering en -ontwikkeling komen onvermoede krachten los. Oude patronen moeten worden herkend en doorbroken. Onze Makers kunnen dit proces van reflectie, bewustwording en verbinding versnellen. De bedrijfsvisie of kernwaarden kunnen spelenderwijs eigen gemaakt worden door middel van theatersport, een muzikale scène of een lied. Veranderingen in de bedrijfsvoering kunnen uitgespeeld worden in een muzikaal-theatrale act door de eigen medewerkers. Bij grotere organisatievraagstukken bundelen wij onze krachten met procesbegeleiders van trainingsbureau Factor Veermans, specialist in ervarend leren factorveermans.nl/the-learning-experience.

referenties

Isala

Isala

Opdracht: Opening en fusie nieuwe ziekenhuis, in aanwezigheid koningin Máxima

Vraag: De opening van het nieuwe gebouw aangrijpen om personeel meer te betrekken bij de nieuwe fusieorganisatie.
Werkwijze: De tekstschrijver en de componist van Kameroperahuis schreven speciaal voor de opening een lied over het ziekenhuis. Maar liefst tweehonderd personeelsleden meldden zich aan om te zingen. Kameroperahuis verzorgde de zangcoaching en regie. Als gevolg van het project ontstond een enorme verbondenheid onder het personeel. Mensen van verschillende afdelingen raakten met elkaar in gesprek en wisselden werkwijzen uit.
Vervolg: Het lied werd later nogmaals ten gehore gebracht door zestig zangers tijdens het afscheidsfeest van de voorzitter van bestuur, Marianne Sint.
Testimonial: “Ik ben in tranen. Het is zo’n mooi lied, en dan over óns ziekenhuis.”

ProRail

ProRail

Opdracht: Publieksopening nieuwe reizigerstunnel Zwolle

Vraag: Op bijzondere wijze de officiele openingshandeling van de reizigerstunnel onder de aandacht brengen.
Werkwijze: Een van onze zangeressen bracht een speciaal geschreven lied ‘In de tussentijd’, samen met een 50-koppig amateurkoor, ten gehore op de ochtend van de openstelling. Vele honderden reizigers hoorden het lied uit de mond van de zangeres die op rolschaatsen door het publiek ging. Het lied ‘In de tussentijd’ beschrijft de belevenissen van reizigers die zich afvragen ‘Kan ik hier niet even blijven/ Tegen deze muren leunen/ Uit de regen uit de wind/ Knoop je jas los in de tussentijd/ In de tussentijd gedachten laten dwalen…’ Het lied werd geschreven door een componist en tekstschrijver van Kameroperahuis

gerelateerd nieuws

Naar kameroperahuis werkt