makers

Warre Simons
Warre Simons

Warre Simons

Componist, regisseur | Voorheen maker bij kameroperahuis

Warre Simons studeerde jazz gitaar en daarna klassieke compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn muziek werd onder andere gespeeld bij De Nationale Opera en Muziekgebouw aan 't IJ. Verder maakte hij muziek voor toneelgezelschappen als Toneelgroep Amsterdam, Wunderbaum, NTGent, Münchener Kammerspiele, Wiener Burgtheater en Thalia Theater. In 2013 maakte Simons tijdens zijn studie aan het conservatorium een succesvol regiedebuut bij Theater Bellevue. Sindsdien legt hij zich naast zijn werk als componist steeds meer toe op regisseren en het maken van volledig nieuwe voorstellingen. Dit deed hij onder meer bij Kameroperahuis en Oerol. In de zomer van 2018 maakte hij met Niet de klucht van de koe op Het Grachtenfestival tevens zijn debuut als operaregisseur.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Zijn we, in een wereld vol beeldschermen en oordopjes, nog wel gewend om onze oren te spitsen en onze blik te focussen? Er is in de wereld steeds meer te zien. Gemiddeld kijk je acht uur per dag naar een beeldscherm waar de wereld aan je voorbij flitst. Dankzij alle online mogelijkheden voor het delen van afbeeldingen en video’s wordt de wereld elke dag onderworpen aan een lawine van nieuwe beelden. Neem je wel eens de tijd om echt te kijken? Hoe vaak verwonder je je nog over wat je ziet

Meest intieme festivalavond van Nederland

Het Wilde Oosten is werk van nieuwe makers uit verschillende disciplines geselecteerd door de spannendste productiehuizen van Oost-Nederland. Met een culturele karavaan van jonge schrijvers, theatermakers en muzikanten trekt Het Wilde Oosten door Overijssel en Gelderland. Maak kennis met de nieuwste lichting artiesten uit het Oosten.

Gerbrand Adriaenszoon Bredero, de dichter en toneelschrijver, is in augustus 2018 maar liefst 400 jaar dood. Als eerbetoon wordt rondom de drie hoofdpersonages uit zijn beroemdste werk, ‘De Klucht van de Koe’ een gloednieuwe opera gemaakt. Echter deze keer is alles anders. De landelijke rust wordt verstoord door prog-rock, barok instrumentaria, wrange ritmes en mierzoete melodieën. De koe (Merlijn Runia) is haar weiland ontgroeid en de boer (David Visser) laat geld groeien. De dief (Laetitia Gerards) is haar obsessie voor het materiële verloren en verlangt nu naar een ideologische buit. Bredero's iconische drietal heeft het onschuldige universum van de klucht definitief verlaten en ontwaakt in een absurd, duister en fysiek muziekdrama.

In 'Why Nobody Should Listen To Mozart' dienen ouderen (65+) en jongeren (14-20 jaar) van nu Mozart van repliek.

Wat zou er gebeuren als jonge theatermakers de kans kregen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien in theaterroute SPRUIT, waar makers van Kameroperahuis de kans krijgen te maken wat ze zelf willen maken. Tijdens de route loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze talenten in huis hebben.

Collega's

bekijk alle makers