makers

Robbert Klein

Robbert Klein

Performer, Muzikant | Voorheen maker bij kameroperahuis

Robbert Klein studeerde af aan de opleiding Muziektheater van de Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Tijdens zijn studie liep hij stage bij TG Siberia in de voorstelling 'Prinses van Tuig en Richel' (Winnaar Zilveren Krekel) en speelde hij o.a. in 'Life and Times II' van de New Yorkse theatergroep Nature Theatre of Oklahoma. Robbert is (mede)oprichter van het Muziektheater Collectief CLUB GEWALT. Met dit collectief speelde hij o.a. op De Parade, het Fringe Festival en de Rotterdamse Operadagen. Afgelopen jaar was hij te zien in de voorstelling 'The Humans' van Alexander Singh. Voor deze voorstelling schreef hij tevens de muziek. 'The Humans' was te zien in de Rotterdamse Schouwburg, in BAM New York en Festival D ‘Avignon. Verder was Robbert als performer en songwriter betrokken bij de voorstelling 'Amsterdammers' van Orkater en maakte en speelde hij de korte Beyonce Opera ‘Winterlicous’ op de winterparade.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Studenten Music technology and performance van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Muziektheater van ArtEZ Arnhem zijn maandagmorgen, na een eerste kennismaking met elkaar, bij ons begonnen aan een gezamenlijk project.

In april 2014 presenteerde Kameroperahuis De Poolse Minnaar in het theater. In 2013 is deze bijzondere muziektheaterproductie opgevoerd in het kader van het jubileumproject ‘Eeuwige Jeugd’ van de BNG Bank en het BNG Cultuurfonds. In 2014 was De Poolse Minnaar te zien voor publiek in het Compagnietheater te Amsterdam en in Schouwburg Odeon te Zwolle.

Collega's

bekijk alle makers