makers

Rik Engelgeer

Rik Engelgeer

Acteur | Voorheen maker bij kameroperahuis

Rik Engelgeer is in 2004 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien heeft hij gespeeld bij verscheidene theatergezelschappen als Theatergroep Kwatta, The Lunatics en Stella Den Haag. Hij speelde verschillende gastrollen voor TV en verleende zijn stem aan animatie. Naast acteur is hij ook werkzaam geweest als regisseur en schrijver bij Kwatta en Stella Den Haag, en speelde hij tien jaar in een band als drummer en zanger. Daarnaast houdt Rik zich bezig met fotografie waar hij scènes fotografeert voor theatergezelschappen en portretten schiet van acteurs en actrices. De meerwaarde van het Collectief is voor hem voornamelijk de verschillende disciplines en interesses waardoor je bovengemiddeld kan stijgen. En omdat Kameroperahuis zich op meerdere vlakken aanbiedt, krijgt hij de mogelijkheid om naast de functie van acteur ook als docent, regisseur en muzikant de weg te verbreden.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Wat gebeurt er als je 19 jongeren een maand lang op een onbewoond eiland dropt? Zonder eten en drinken, zonder enige luxe. Alleen met elkaar. Dus ook zonder volwassenen. Waarom doe je daar als jongere aan mee? Omdat het een tv-programma is? Nee, want dat is het niet. Het is een experiment. Sommige jongeren gaan op zoek naar zichzelf, sommigen naar de zin van het bestaan en voor weer anderen is het gewoon een avontuur.

Leerlingen van Jena XL hebben samen met acteurs en muzikanten van Kameroperahuis de voorstelling 'Samen 1' geschreven en gespeeld. 'Samen 1' is gebaseerd op de muziektheaterproductie 'Being Arthur' van het Zwolse productiehuis.

"Ben: Zal ik je anders een verhaal vertellen? Lira: Daar ben je toch helemaal niet goed in. Ben: Zal ik je dat verhaal vertellen over die blinde mol, die altijd aan iedereen vraagt hij ze eruit zien?" Ben en Lira wonen al jaren in een zelf gegraven, solide gangenstelsel. Op een dag wordt hun onbezorgde leventje bruut overhoop gehaald…

'Tainted Love' is het resultaat van ons educatieproject op het Thomas a Kempis College. Acteur en regisseur Rik Engelgeer en schrijfster Anna Maria Versloot hielden afgelopen november samen met de leerlingen uit de examenklas muziek van het Thomas à Kempis College/ Jena XL een brainstormsessie met als onderwerp de thematiek van Kameroperahuis' nieuwste productie 'Bake that Awesome Pie' (première tijdens het Stadsfestival in Zwolle.)

Op zaterdag 21 december en zondag 22 december 2013 verraste Kameroperahuis het publiek in de passage van het Zwolse Maagjesbolwerk met een muzikale Kerstperformance.

Collega's

bekijk alle makers