makers

Mervyn Groot

Mervyn Groot

Slagwerker

Mervyn voltooide zijn Master Klassiek Slagwerk aan het Conservatorium van Amsterdam in 2013. In 2014/15 volgde hij een tweede Master aan de HfMDK in Frankfurt am Main, Duitsland, in de richting Moderne Muziek. In September 2017 begon hij een doctorale studie, genaamd Artist Diploma, met zijn project Body Tales aan het CNSMD in Lyon, Frankrijk. Mervyn Groot is lid van het TenToon Ensemble in Nederland en het Ensemble Tempus Konnex in Leipzig, Duitsland. Hij heeft deelgenomen aan een aantal academies, zoals de Ligeti Academy, de Internationale Ensemble Modern Academy en het Atlas Ensemble. Mervyn deed mee in projecten van het ASKO|Schönberg Ensemble, het Ensemble Modern, Slagwerk den Haag en het Orkest van de 18e Eeuw. Hij heeft prijzen gewonnen met zijn ensembles bij het Karlsruher Wettbewerb für Interpretation zeitgenössischer Musik , Duitsland, en de 'On Wings' competitie voor blazers en slagwerkers in Groningen.

Tijdens zijn studie in Amsterdam begon Mervyn met het ontwikkelen van slagwerk installaties. De basis voor deze installaties zijn akoestische slagwerkinstrumenten en objecten die als slagwerk gebruikt kunnen worden, zoals houten blokken, metalen pijpen of snaren. Door middel van composities en eventueel electronica komen deze installaties tot leven.

Voorstellingen rond de installaties hebben gespeeld op festivals in Nederland zoals Oerol, de Parade en het Wilde Oosten. Composities die ervoor geschreven zijn zijn gespeeld tijdens concerten in Nederland, Duitsland, Polen en Frankrijk. In het voorjaar van 2016 was Mervyn met zijn installaties Artist in Residence bij het Bauhaus in Dessau, Duitsland, waar hij drie soloconcerten gaf tijdens het Kurt Weill Fest.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Rondom de muziektheatervoorstelling Ik Vertrek heeft Kameroperahuis samen met twee middelbare scholen gewerkt aan een door de leerlingen geschreven, vormgegeven en gespeelde muziektheatervoorstelling. Zo ook met Thomas à Kempis College/Jena XL uit Zwolle

Woningbouwvereniging Mercatus vierde haar 50-jarig bestaan met het symposium '50 jaar sociale woningbouw in Noordoostpolder'. Kameroperahuis werd gevraagd om een deel van het programma te verzorgen.

Leerlingen van Jena XL hebben samen met acteurs en muzikanten van Kameroperahuis de voorstelling 'Samen 1' geschreven en gespeeld. 'Samen 1' is gebaseerd op de muziektheaterproductie 'Being Arthur' van het Zwolse productiehuis.

In april 2014 presenteerde Kameroperahuis De Poolse Minnaar in het theater. In 2013 is deze bijzondere muziektheaterproductie opgevoerd in het kader van het jubileumproject ‘Eeuwige Jeugd’ van de BNG Bank en het BNG Cultuurfonds. In 2014 was De Poolse Minnaar te zien voor publiek in het Compagnietheater te Amsterdam en in Schouwburg Odeon te Zwolle.

Wat zou er gebeuren als jonge theatermakers de kans kregen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien in theaterroute SPRUIT, waar makers van Kameroperahuis de kans krijgen te maken wat ze zelf willen maken. Tijdens de route loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze talenten in huis hebben.

vorige | 1 -  2 - 

Collega's

bekijk alle makers