makers

Mart van Berckel
Mart van Berckel

Mart van Berckel

Regisseur

Mart studeerde piano, muziektheater en regie aan ArtEZ Arnhem en de Zürcher Hochschule der Künste, Zürich. Zijn afstudeervoorstelling ‘PLAY MAIDS’ (2016) won de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie in Hamburg en werd tijdens het Fringe Festival bekroond met vijf sterren in de Theaterkrant. Mart ontving een tweejarige subsidie via de nieuwe makers regeling van Fonds Podiumkunsten voor zijn ontwikkelingstraject bij Kameroperahuis. Bij Kameroperahuis maakte hij o.a. de voorstellingen 'Before I Die' en 'Een Kersentuin'. Ook regisseert hij voorstellingen bij De Nieuwe Oost en Oorkaan. Daarnaast geeft hij les op verschillende theater(voor)opleidingen en werkte hij als regieassistent bij De Nationale Opera mee aan producties van o.a. Robert Wilson. In de toekomst is Mart als vaste regisseur verbonden aan het NNT/Club Guy & Roni.

Het werk van Mart is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Hij graaft dwars door de canon van beeldende kunst, film, klassieke muziek en literatuur en zet inspiratiebronnen naar zijn hand in eigenzinnige en associatieve theatrale collages. Mart gaat daarbij te werk als een componist: met grote precisie en oog voor detail stemt hij beeld, muziek, tekst, licht en beweging op elkaar af. Gefascineerd door ons onderbewustzijn zet hij werelden op het toneel met een volstrekt eigen logica, die soms rechtstreeks uit onze dromen of nachtmerries lijkt te komen.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Wat gebeurt er als jonge theatermakers de kans krijgen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien bij de theaterroute SPRUIT. De makers van Kameroperahuis krijgen een week de tijd om korte performances te maken. Aan het eind van deze week presenteren zij het resultaat in de theaterroute SPRUIT. Tijdens een route door het Perrontheater loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze jonge theatermakers in huis hebben

vorige | 1 -  2 - 

Collega's

bekijk alle makers