makers

Linde Schinkel

Linde Schinkel

Zangeres, Performer | Voorheen maker bij kameroperahuis

Linde Schinkel treedt als klassiek sopraan met een afgeronde masteropleiding veelvuldig op in uiteenlopende concerten. Ze houdt ervan met zingen het verhaal en de emotie van de muziek over te dragen. Naast haar werkzaamheden als solist maakt Linde met VOX Muziektheater eigentijdse muziektheaterprogramma’s. Ze zoekt naar de mogelijkheden om met klassieke muziek een breder en jonger publiek te bereiken. Samen met andere kunstdisciplines is ze op ontdekkingstocht naar nieuwe vormen van muziektheater en muziek. 

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Op zaterdag 21 december en zondag 22 december 2013 verraste Kameroperahuis het publiek in de passage van het Zwolse Maagjesbolwerk met een muzikale Kerstperformance.

Over de voorstelling: op zaterdag 20 en zondag 21 december 2014 trakteerde Kameroperahuis bezoekers van het jubileumweekend in Theater Odeon op de originele zangperformance ‘It Takes Four’.

Met als thema vrijheid en Fidelio als inspiratiebron creëerde Kameroperahuis in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel een ervaring over vrijheid en opoffering. Het publiek trok voorbij gesloten deuren, via ommuurde luchtruimten en benauwde cellen door de gevangenis en beleefde vier perspectieven op vrijheid en onvrijheid anno 2013.

Collega's

bekijk alle makers