makers

Lies Colman

Lies Colman

Muziek & Concept

Lies Colman is een klassieke pianiste van Vlaamse bodem en voortdurend op zoek naar nieuwe muzikale en artistieke uitdagingen, on en off stage. Met twee masterdiploma’s op zak verkent ze al enkele jaren de verschillende kanten van het pianistenbestaan: als soliste, kamermuzikante, operarepetitor, muziektheatermaakster en ook als dirigent. Ze hoopt dat haar muzikale carrière een nooit-eindigende reis zal blijven, geografisch én artistiek. Sinds 2013 is ze als docente piano verbonden aan het Koninklijke Conservatorium Antwerpen en werd ze daar in 2015 tevens Artistiek coördinator van de Specifieke Lerarenopleiding Muziek. In 2016 is Lies aangesteld als artistiek coordinator bij de Klassieke Muziek afdeling.

Haar fascinatie voor de creatieve mogelijkheden van muziektheater brachten Lies bij Kameroperahuis. Ze arrangeerde de muziek voor It Takes Four en heeft ze het concept en de muziek van Before I Die ontwikkeld. Before I Die is een coproductie met I SOLISTI en gaat op de Operadagen Rotterdam in mei 2017 in première.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

"Ben: Zal ik je anders een verhaal vertellen? Lira: Daar ben je toch helemaal niet goed in. Ben: Zal ik je dat verhaal vertellen over die blinde mol, die altijd aan iedereen vraagt hij ze eruit zien?" Ben en Lira wonen al jaren in een zelf gegraven, solide gangenstelsel. Op een dag wordt hun onbezorgde leventje bruut overhoop gehaald…

In de zomer van 2017 reist een bijzondere en hartstochtelijke muziektheaterproductie van Kameroperahuis en I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp langs enkele Nederlandse festivals en door Vlaanderen Before I Die. In de voorstelling gaan aria's van Madama Butterfly en Norma - gearrangeerd voor een intieme kamermuzieksetting - een dialoog aan met een nieuw geschreven monoloog voor een man.

Met als thema vrijheid en Fidelio als inspiratiebron creëerde Kameroperahuis in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel een ervaring over vrijheid en opoffering. Het publiek trok voorbij gesloten deuren, via ommuurde luchtruimten en benauwde cellen door de gevangenis en beleefde vier perspectieven op vrijheid en onvrijheid anno 2013.

Over de voorstelling: op zaterdag 20 en zondag 21 december 2014 trakteerde Kameroperahuis bezoekers van het jubileumweekend in Theater Odeon op de originele zangperformance ‘It Takes Four’.

Tijdens het Stadsfestival 2013 presenteerde Kameroperahuis een komische tragedie met een zwart jaren '80 randje op een prachtige Zwolse locatie.

1 - 2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Dymph Boss

Dymph Boss

Antonis Pratsinakis

Antonis Pratsinakis

Anna Maria Versloot

Anna Maria Versloot

Sara van Gennip

Sara van Gennip

Sjoeke-Marije Wallendal

Sjoeke-Marije Wallendal

Lies Colman

Lies Colman