makers

Karin Netten

Karin Netten

Regisseur | Voorheen maker bij kameroperahuis

Karin Netten is naast regisseur ook artistiek coördinator bij Kameroperahuis. Ze is afgestudeerd aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarvoor volgde ze de opleiding Docent Drama aan de NHL Hogeschool. Haar doel is om, samen met talentvolle generatiegenoten, het genre muziektheater en opera verder te ontwikkelen en vorm te geven. Karin wil ontroerende, tragikomische muziektheatervoorstellingen maken, waarin ieders talent tot bloei komt en waarmee ze een breed publiek enthousiasmeert en kennis laat maken met deze prachtige kunstvorm. 

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

“Ik wil gaan spreken van gedaanten, die in nieuwe werden veranderd.”

Wie is er bekend met opera? Een enkele hand gaat omhoog. Wie kan opera wel waarderen? Niet veel meer handen gaan omhoog. Op de vraag wat ze niet leuk vinden aan opera is het antwoord 'de muziek'. "Moet opera altijd zo klassiek zijn of bestaat er ook een hardstyle opera?", luidt de vraag die Karin terugkrijgt. Namens Kameroperahuis trapte Karin Netten het project 'Kennismaking Interfacultaire Kunsteducatie' bij Artez hogeschool voor de kunsten Zwolle af met een inspiratietalk.

Rondom de muziektheatervoorstelling Ik Vertrek heeft Kameroperahuis samen met twee middelbare scholen gewerkt aan een door de leerlingen geschreven, vormgegeven en gespeelde muziektheatervoorstelling. Zo ook met Thomas à Kempis College/Jena XL uit Zwolle

Tijdens de Bruisweek, de introductieweek voor studerend Zwolle, zijn regisseurs Sjoeke-Marije Wallendal en Karin Netten met twee groepen tweede- tot vierdejaars ArtEZ-studenten Kameroperahuis aan de slag gegaan.

Studenten Music technology and performance van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Muziektheater van ArtEZ Arnhem zijn maandagmorgen, na een eerste kennismaking met elkaar, bij ons begonnen aan een gezamenlijk project.

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers