makers

Dymph Boss

Dymph Boss

Kostuum- en Decorontwerper | Voorheen maker bij kameroperahuis

Dymph Boss studeerde in 2011 af aan de opleiding Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien is ze werkzaam als decor- en kostuumontwerper bij verschillende theater, opera- en muziektheatergezelschappen. Bij Kameroperahuis richt Dymph zich op kostuumontwerp. Haar werk kenmerkt zich door een dramaturgische insteek waarbij ze zoekt naar een balans tussen herkenning en vervreemding. Dit resulteert in een speelse, associatieve beeldtaal met een rafelrandje. Bij haar kostuums zoekt Dymph naar een combinatie tussen herkenbare elementen die door vervorming of verandering van context een personage gelaagdheid geven. Dit seizoen zijn bij Kameroperahuis haar ontwerpen te bewonderen in de voorstelling Before I Die.

Naast haar werk binnen het theater, is Dymph regelmatig betrokken bij voorstellingen op locatie en community-art projecten. Zo ontwierp ze het decor en kostuums bij Zina Platform/Adelheid Roosen voor ‘de Wijksafari’ in Utrecht en de Bijlmer en maakte ze de installatie ‘Omdat jij mij ten diepste aangaat’. Daarnaast was ze o.a. werkzaam bij Toneelgroep Oostpool, Bellevue, DOX, Opera2Day en Silbersee en is ze de vaste ontwerper voor de voorstellingen van regisseur Daria Bukvić. Zo ontwierp ze onder andere het decor en de kostuums voor de voorstellingen Nobody Home en Jihad.

Volgend seizoen zal Dymph werkzaam zijn als kostuumontwerper bij Schauspiel Frankfurt en Het Nationale Theater.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Voor Rabobank IJsseldelta ontwikkelde Kameroperahuis het personeelsprogramma Prikkels: een ‘creative challenge’ waarbij de medewerkers onder leiding van professionals de grenzen van hun creativiteit konden aftasten en verleggen.

In april 2014 presenteerde Kameroperahuis De Poolse Minnaar in het theater. In 2013 is deze bijzondere muziektheaterproductie opgevoerd in het kader van het jubileumproject ‘Eeuwige Jeugd’ van de BNG Bank en het BNG Cultuurfonds. In 2014 was De Poolse Minnaar te zien voor publiek in het Compagnietheater te Amsterdam en in Schouwburg Odeon te Zwolle.

Collega's

bekijk alle makers