makers

Céline Hoex

Céline Hoex

Regisseur

Céline Hoex (1991) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met twee muzikale jeugdtheatervoorstellingen. De door haar geregisseerde voorstelling “Oude Mensen weten niks van oorlog” werd gespeeld in jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam. De voorstelling gaat over de vraag hoe een kind zich verhoudt tot een tragedie. In haar voorstelling “Je bent zelf een Reuzenperzik” bewerkte ze het boek van Roald Dahl tot een muzikale ode aan de fantasie.

Op dit moment volgt ze nog een opleiding tot theaterdocent en werkt ze als regisseur onder andere mee aan verschillende projecten bij het NNT en het Laagland.

Voor Céline is het theater een plek waar er ruimte is om de soms onbegrijpelijke werkelijkheid opnieuw te kunnen bekijken. Ze maakt graag theater met humor of wat troost kan bieden, maar dat wel altijd reflectief en kritisch is. Haar werk kenmerkt zich door de muzikaliteit en een licht filosofische inslag. In september staat ze met haar voorstelling Cyrano&Ik op het Amsterdam Fringe festival.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

De Bruisende Buren zijn weer bezig! Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni presenteren zij de wervelende show ‘De Bruisende Buren goes Wild’. Een spectaculaire voorstelling bomvol nieuwe muziek, geïnspireerd op de thema's en muziek van de geruchtmakende musical Hair.

Collega's

bekijk alle makers
Dymph Boss

Dymph Boss

Antonis Pratsinakis

Antonis Pratsinakis

Anna Maria Versloot

Anna Maria Versloot

Sara van Gennip

Sara van Gennip

Sjoeke-Marije Wallendal

Sjoeke-Marije Wallendal

Lies Colman

Lies Colman