makers

Anne-Minke Meijer

Anne-Minke Meijer

Docent Drama, productieleider

Anne-Minke Meijer studeerde in 2008 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle, met de voorstelling 'Gebr.', haar bewerking van het boek van Ted van Lieshout. Het werd een voorstelling over miscommunicatie en menselijk onvermogen in de eeuwige zoektocht naar geluk. Dit zijn thema’s die steeds weer terugkeren in het werk van Anne-Minke als theatermaker. Naast regisseur is Anne-Minke werkzaam als docent theater en productieleider.

Bij Kameroperahuis vindt ze de plek om dit allemaal naast elkaar te doen. Om steeds het onderzoek aan te gaan en zich verder te ontwikkelen. 

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Kameroperahuis ontdekte dramatische personages in een vlog en tutorial op het internet, en besloot een muziektheatervoorstelling te maken met als basis de exacte gesproken teksten uit de vlog en tutorial. 

Een eigentijdse muziektheatervoorstelling op locatie

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten.  Ik Vertrek vertelt het verhaal van een man en een vrouw die de hectische en oppervlakkige wereld met alle opgelegde schoonheidseisen en zo-dien-ik-me-te-gedragen-regels achter zich laten. Terug naar de natuur. Terug naar de eenvoud van het leven zoals het ooit bedoeld was: ultieme leegte, rust en eenvoud

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten. Vrij van sociale media, schoonheidsidealen, rollen waar we ons in moeten voegen. Ik Vertrek neemt ons mee naar een wereld waarin echtheid en moeder natuur de scepter zwaaien. Het kan. Toch?

Collega's

bekijk alle makers
Vera Selhorst

Vera Selhorst

Mart van Berckel

Mart van Berckel

Sjoeke-Marije Wallendal

Sjoeke-Marije Wallendal

Doriene Marselje

Doriene Marselje

Stan Verberkt

Stan Verberkt

Dymph Boss

Dymph Boss