makers

Anna Maria Versloot

Anna Maria Versloot

Schrijver, Regisseur | Voorheen maker bij kameroperahuis

Anna Maria Versloot schrijft voor muziektheater, opera en film. Al tijdens haar opleiding Writing for Performance aan de HKU specialiseert ze zich in deze schrijfdisciplines. Als freelance onderzoeker is ze verbonden aan het Lectoraat Theatrale Maakprocessen waarvoor ze diverse publicaties schreef over muziektheater, opera en interdisciplinaire maakprocessen. Zowel in haar muziektheaterteksten als in haar publicaties is ze op zoek naar balans en nieuwe verbindingen tussen tekst en muziek. In 2010 ontving Anna Maria tijdens de uitreiking van het Charlotte Köhler Stipendium voor toneelschrijvers een eervolle vermelding. Begin 2013 ontving ze een Werkbeurs Theatertekst van het Fonds Podiumkunsten voor een nieuw te schrijven tekst. Sinds seizoen 15/16 is Anna Maria ook als regisseur werkzaam.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Onder begeleiding van Kameroperahuis kregen studenten van ArtEZ de kans om op kleine schaal een mini opera op hoog niveau te ontwikkelen, te maken en uit te voeren. Het thema van dit project was Le Sacre du Printemps, waarvan de première bijna een eeuw geleden een grote verandering in kunst en samenleving markeerde

'Tainted Love' is het resultaat van ons educatieproject op het Thomas a Kempis College. Acteur en regisseur Rik Engelgeer en schrijfster Anna Maria Versloot hielden afgelopen november samen met de leerlingen uit de examenklas muziek van het Thomas à Kempis College/ Jena XL een brainstormsessie met als onderwerp de thematiek van Kameroperahuis' nieuwste productie 'Bake that Awesome Pie' (première tijdens het Stadsfestival in Zwolle.)

Tijdens de werkconferentie ‘Toekomstverkenning voor de Regio Zwolle’ op vrijdag 31 oktober 2014 openden vier Collectiefleden van Kameroperahuis de plenaire herstart van de conferentie met een muziektheatrale bijdrage. 
 

Woningbouwvereniging Mercatus vierde haar 50-jarig bestaan met het symposium '50 jaar sociale woningbouw in Noordoostpolder'. Kameroperahuis werd gevraagd om een deel van het programma te verzorgen.

Kameroperahuis heeft in opdracht van Prorail B.V. de opening van de reizigerstunnel op station Zwolle verzorgd.

 

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers