038-7501253
info@kameroperahuis.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

over-kameroperahuis

Kameroperahuis daagt jonge muziektheatermakers uit om hun talent zo breed mogelijk in te zetten in de samenleving. Met onze voorstellingen spelen we in theaters en op uiteenlopende festivals als Oerol, Stadsfestival Zwolle, Operadagen Rotterdam en het Amsterdam Fringe Festival. Ook spelen we op bijzondere locaties als havenloodsen, verlaten gevangenissen of midden in de natuur. We zetten onze creativiteit in binnen het bedrijfsleven, op scholen en in de buurt. Kameroperahuis begeleidt jonge professionele schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, musici en vormgevers en helpt ze binnen een talentontwikkelingstraject hun artistieke signatuur verder te ontwikkelen, een stevig netwerk op te bouwen en te onderhouden, samenwerkingen tot stand te brengen die discipline-overstijgend zijn en om plannen te bedenken met mensen binnen én buiten de culturele sector. Ook leren ze hoe ze zichzelf als kunstenaar in de markt kunnen zetten. Muziektheater is de duizendpoot onder de kunstvormen, waarbij luisteren naar elkaar de essentie is om tot synergie te komen. Als professionele dwarsdenkers passen we ons muziektheater ook veelvuldig toe in het bedrijfsleven, het onderwijs en in maatschappelijke projecten.

Kameroperahuis #Speelt, #Leert, #Werkt en #Verbindt.

Steun ons

Word u onze Kamergenoot?
Als Kamergenoot bent u als het ware een huisgenoot voor Kameroperahuis. U ondersteunt ons met een bedrag van minimaal € 30,- per jaar. Als dank voor uw betrokkenheid ontvangt u als eerste de laatste nieuwtjes, krijgt u minimaal 1x per jaar een kijkje achter de schermen en bent u welkom bij de jaarlijkse borrel. Kennis delen? Wij voegen u graag toe aan ons expertpanel. En misschien vragen wij u wel of u zo nu en dan een logeerbed vrij hebt voor een maker van het Kameroperahuis!
Meld u nu aan als Kamergenoot

Op een andere wijze Kameroperahuis en ons werk voor/met jong talent steunen?
We horen het graag!

Kameroperahuis is geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Klik hier om onze jaarcijfers 2015 te bekijken.

anbi

Partners

ArtEZ conservatorium
Stadsfestival
Operadagen Rotterdam
Nationaal Jeugd Orkest
Oerol
Theaterschip Deventer
I SOLISTI

Subsidiënten

Gemeente Zwolle
Provincie Overijssel
Provincie Gelderland
Fonds Podiumkunsten
VSBfonds

Bestuur

Voorzitter: Jan Willem Wiggers
Secretaris: Thomas Klaphake
Penningmeester: André Smink
Bestuurslid: Duco Adema

Medewerkers

Joni Drees

Joni Drees

Office Manager
joni@kameroperahuis.nl
Hannah Soepenberg

Hannah Soepenberg

Junior Zakelijk Leider
hannah@kameroperahuis.nl
Karin Netten

Karin Netten

Artistiek Coördinator
karin@kameroperahuis.nl
Annemarie Reitsma

Annemarie Reitsma

Directeur
annemarie@kameroperahuis.nl

Talentontwikkeling

Kameroperahuis biedt structureel circa twintig talentvolle muziektheatermakers de mogelijkheid zich gedurende twee tot drie jaar te verdiepen in hun vak, hun talenten te verbreden en zichzelf in de markt te zetten. Tekstschrijvers, componisten en regisseurs tot zangers, musici en vormgevers werken in wisselende samenstellingen aan verrassende voorstellingen en projecten die op tournee gaan in binnen- en buitenland.

Bij het begeleiden van de jonge Makers hebben we drie kerndoelen: het verder ontwikkelen van de persoonlijke artistieke signatuur, het stimuleren van ondernemerschap en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Bovendien dragen we via de ontwikkeling van deze makers bij aan de diversiteit en de ontwikkeling van het muziektheatergenre. We begeleiden zowel individueel als collectief en helpen De Makers zich in de breedte te ontwikkelen. Kameroperahuis werkt nauw samen met o.a. ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Stadsfestival Zwolle, Theaterschip Deventer, Nationaal Jeugd Orkest, Zwolse Theaters en Oerol. Onze begeleiding en dit stevige netwerk creëren een (inter-)nationaal carrièreperspectief.
Lees meer: ‘Talentontwikkeling volgens Kameroperahuis’.