038-7501253
info@kameroperahuis.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

over-kameroperahuis

Kameroperahuis is een productiehuis voor muziektheater uit Zwolle dat jonge professionele muziektheatermakers uitdaagt om hun talent zo breed mogelijk in te zetten in de samenleving. Wij begeleiden deze makers zodat ze binnen de vier pijlers #Speelt, #Werkt, #Leert en #Verbindt hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Onze makers vormen een mengeling van verschillende disciplines: schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, acteurs, musici, een dramaturg en vormgevers. In telkens wisselende samenstelling werken zij aan verrassende voorstellingen en projecten. Met vakmanschap en betrokkenheid maken ze hun voorstellingen en vanuit diezelfde kracht bedienen ze ook de zakelijke markt, het onderwijs en sociaal-maatschappelijke projecten. Wij geloven dat muziektheater een grote meerwaarde biedt binnen een brede maatschappelijke context. Muziektheater is de meest multidisciplinaire onder de kunstvormen en daardoor bij uitstek geschikt om een boodschap via hoofd en hart over te brengen.

Steun ons

Word u onze Kamergenoot?
Als Kamergenoot bent u als het ware een huisgenoot voor Kameroperahuis. U ondersteunt ons met een bedrag van minimaal € 30,- per jaar. Als dank voor uw betrokkenheid ontvangt u als eerste de laatste nieuwtjes, krijgt u minimaal 1x per jaar een kijkje achter de schermen en bent u welkom bij de jaarlijkse borrel. En misschien vragen wij u wel of u zo nu en dan een logeerbed vrij hebt voor een maker van het Kameroperahuis!
Meld u nu aan als Kamergenoot

Op een andere wijze Kameroperahuis en ons werk voor/met jong talent steunen?
We horen het graag!

Kameroperahuis is geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Klik hier om onze jaarcijfers 2016 te bekijken.

anbi

Partners

ArtEZ conservatorium
Stadsfestival
Operadagen Rotterdam
Nationaal Jeugd Orkest
Oerol
Theaterschip Deventer
I SOLISTI
Oranjewoud Festival
Grachtenfestival

Subsidiënten

Gemeente Zwolle
Provincie Overijssel
Provincie Gelderland
Fonds Podiumkunsten
VSBfonds

Bestuur

Voorzitter: Jan Willem Wiggers
Secretaris: Thomas Klaphake
Penningmeester: André Smink
Bestuurslid: Duco Adema

Medewerkers

Hannah Soepenberg

Hannah Soepenberg

Zakelijk leider
hannah@kameroperahuis.nl
Karin Netten

Karin Netten

Artistiek leider
karin@kameroperahuis.nl
Annemarie Reitsma

Annemarie Reitsma

Directeur
annemarie@kameroperahuis.nl
Sabine Christopoulos

Sabine Christopoulos

Office manager
sabine@kameroperahuis.nl
Hanna van der Leest

Hanna van der Leest

Marketing medewerker
publiciteit@kameroperahuis.nl

Talentontwikkeling

Kameroperahuis biedt structureel circa twintig talentvolle muziektheatermakers de mogelijkheid zich gedurende twee tot drie jaar te verdiepen in hun vak, hun talenten te verbreden en zichzelf in de markt te zetten. Tekstschrijvers, componisten en regisseurs tot zangers, musici en vormgevers werken in wisselende samenstellingen aan verrassende voorstellingen en projecten die op tournee gaan in binnen- en buitenland.

Bij het begeleiden van de jonge makers hebben we drie kerndoelen: het verder ontwikkelen van de persoonlijke artistieke signatuur, het stimuleren van ondernemerschap en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Bovendien dragen we via de ontwikkeling van deze makers bij aan de diversiteit en de ontwikkeling van het muziektheatergenre. We begeleiden zowel individueel als collectief en helpen de makers zich in de breedte te ontwikkelen. Kameroperahuis werkt nauw samen met o.a. ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Stadsfestival Zwolle, Theaterschip Deventer, Nationaal Jeugd Orkest, Zwolse Theaters en Oerol. Onze begeleiding en dit stevige netwerk creëren een (inter-)nationaal carrièreperspectief.