038-7501253
info@kameroperahuis.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

over-kameroperahuis

Kameroperahuis is een productiehuis voor muziektheater gevestigd in Zwolle. Sinds de oprichting in 2007 ondersteunt Kameroperahuis jonge, nationale talenten in het maken en uitvoeren van eigentijds muziektheater. We begeleiden jonge professionele schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, musici en vormgevers en helpen ze binnen een talentontwikkelingstraject van drie jaar hun artistieke signatuur verder te ontwikkelen, een stevig netwerk op te bouwen en samenwerkingen tot stand te brengen die discipline-overstijgend zijn. We dagen onze makers uit om hun talent zo breed mogelijk in de samenleving in te zetten. Dit doen we binnen vier pijlers: we spelen in theaters en op festivals #speelt, zetten onze creativiteit in bij organisaties en bedrijven #werkt, op scholen #leert en in de wijk #verbindt.

Steun ons

Word Kamergenoot

De werkplekken voor jonge makers zijn schaars. Oprichtster Annemarie Reitsma kreeg vele jonge makers met plannen aan haar bureau en om die te verwezenlijken richtte zij Kameroperahuis op. Je kunt de voortzetting van haar werk steunen door Kamergenoot te worden, dit kan al vanaf €30,- per jaar. Hiermee geef je de jonge makers van Kameroperahuis een duwtje in de rug.

Als dank voor je betrokkenheid ontvang je als eerste de laatste nieuwtjes, minimaal 1X per jaar een kijkje achter de schermen en een uitnodiging voor de jaarlijkse Kamergenotenborrel op het Stadsfestival van Zwolle waarbij we gezamenlijk het seizoen aftrappen. Meld je nu aan als Kamergenoot

Op een andere wijze Kameroperahuis en ons werk voor/met jong talent steunen?
We horen het graag!

Kameroperahuis heeft een ANBI-status, dat houdt in dat we bij de Belastingdienst geregistreerd staan als een Algemeen Nut Beogende Instelling. We zijn ook aangemerkt als een culturele ANBI. Een gift aan Kameroperahuis biedt volgens de huidige Geefwet fiscale voordelen. Meer informatie hierover vind je op: https://anbi.nl/culturele-anbi/.

Klik hier voor nadere ANBI-gegevens.

Klik hier om onze jaarcijfers 2017 te bekijken.

anbi

Partners

ArtEZ conservatorium
Stadsfestival
Operadagen Rotterdam
Nationaal Jeugd Orkest
Oerol
Theaterschip Deventer
I SOLISTI
Oranjewoud Festival
Grachtenfestival

Subsidiënten

Gemeente Zwolle
Provincie Overijssel
Provincie Gelderland
Fonds Podiumkunsten
VSBfonds

Bestuur

Voorzitter: Jan Willem Wiggers
Secretaris: Thomas Klaphake
Penningmeester: André Smink
Bestuurslid: Inge Grimm

Medewerkers

Hannah Soepenberg

Hannah Soepenberg

Zakelijk leider
hannah@kameroperahuis.nl
Hanna van der Leest

Hanna van der Leest

Marketing medewerker
publiciteit@kameroperahuis.nl
Karin Netten

Karin Netten

Artistiek leider
karin@kameroperahuis.nl
Sabine Christopoulos

Sabine Christopoulos

Office manager
sabine@kameroperahuis.nl

Talentontwikkeling

Kameroperahuis biedt structureel circa twintig talentvolle muziektheatermakers de mogelijkheid zich gedurende twee tot drie jaar te verdiepen in hun vak, hun talenten te verbreden en zichzelf in de markt te zetten. Tekstschrijvers, componisten en regisseurs tot zangers, musici en vormgevers werken in wisselende samenstellingen aan verrassende voorstellingen en projecten die op tournee gaan in binnen- en buitenland.

Bij het begeleiden van de jonge makers hebben we drie kerndoelen: het verder ontwikkelen van de persoonlijke artistieke signatuur, het stimuleren van ondernemerschap en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Bovendien dragen we via de ontwikkeling van deze makers bij aan de diversiteit en de ontwikkeling van het muziektheatergenre. We begeleiden zowel individueel als collectief en helpen de makers zich in de breedte te ontwikkelen. Kameroperahuis werkt nauw samen met o.a. ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Stadsfestival Zwolle, Theaterschip Deventer, Nationaal Jeugd Orkest, Zwolse Theaters en Oerol. Onze begeleiding en dit stevige netwerk creëren een (inter-)nationaal carrièreperspectief.