038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe editie PocketLAB van start

| Het is weer tijd voor een nieuwe editie van het PocketLAB met Orkest De Ereprijs en KASKO. Deze keer kijken muziektheatermakers Emre Varlik en Stijn Dijkema naar nieuwe manieren om traditionele Turkse muziek en klassieke instrumenten te combineren in een hedendaagse compositie.

Muziektheatermakers Emre Varlik (ba─člama speler, troubadour en componist) en Stijn Dijkema (regisseur en maker bij KASKO) gaan een week lang met Orkest De Ereprijs op zoek naar deze onbekende wereld.

Ontmoeting of confrontatie?
De performance van Varlik is veelzijdig en iedere luisteraar zal deze op zijn eigen manier interpreteren. Is er raakvlak? Is er een grens tussen oost en west en is deze grens voor eenieder zichtbaar? Ontstaan er nieuwe klanken door deze fusie? Blijven de oosterse invloeden herkenbaar?

Dit is niet voor niets een laboratorium. Er zijn zowel doodlopende paden als vruchtbare pogingen! Het is ook een continue bevraging van wat Turkse muziek of hedendaagse muziek definieert, van de grenzen die de een aan de ander geeft.

Presentatie en aftertalk op 8 oktober
De opbrengst van deze zoektocht is een kleurrijke voorstelling, een uitnodiging om ongewone muzikale hoeken te betreden. Nieuwsgierig? De presentatie is op zaterdagavond 8 oktober, inloop 19:00 uur, op de thuisbasis van Orkest De Ereprijs, het ACEC-gebouw in Apeldoorn.

Je bent van harte welkom! Je kunt je van te voren aanmelden via info@ereprijs.nl.

Over PocketLAB
Het PocketLAB, opgezet door KASKO en Orkest de Ereprijs, is een laboratorium waar nieuwe formats worden ontwikkeld en nieuwe wegen in interdisciplinair werken worden ingeslagen. Met een kleine groep deelnemers (zowel professionals als studenten) uit verschillende disciplines gaan we in gesprek over het gewenste onderzoek. Twee keer per jaar vindt er een LAB-proces plaats in de vorm van een intensieve werkweek. De werkweek wordt afgesloten met een presentatie van het nieuwe werk en een ‘meet the artists conversation’.

Foto: Maarten Sprangh (gemaakt bij PocketLAB #2)

Deel