038-7501253
info@kameroperahuis.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Kameroperahuis zoekt een Medewerker marketing & communicatie

| Vanwege het vertrek van de huidige communicatiemedewerker zoekt Kameroperahuis per half augustus een nieuwe medewerker marketing & communicatie. Heb jij een passie voor muziektheater en (online) marketing & communicatie? Wil je potentiƫle bezoekers verleiden met jouw campagnes en creatieve content en overhalen tot een bezoek aan onze activiteiten? Dan is de vacature Medewerker marketing & communicatie bij Kameroperahuis wat voor jou.

Wie zijn wij?
Kameroperahuis is een productiehuis voor muziektheater. Sinds de oprichting in 2007 ondersteunt Kameroperahuis jonge talenten bij het maken en uitvoeren van eigentijds muziektheater. We begeleiden jonge professionele schrijvers, componisten, regisseurs, vormgevers en performers en helpen ze binnen een meerjarig talentontwikkelingstraject hun artistieke signatuur verder te ontwikkelen. We dagen onze makers uit hun talent zo breed mogelijk in de samenleving in te zetten. Dit doen we binnen vier pijlers: we spelen in theaters en op festivals #speelt, zetten onze creativiteit in bij organisaties en bedrijven #werkt, op scholen #leert en in de gemeenschap #verbindt. Kameroperahuis is gevestigd in Zwolle. De organisatie bestaat uit een artistiek leider, zakelijk leider, officemanager, medewerker marketing & communicatie en een bestuur. Wegens het vertrek van de huidige communicatiemedewerker zoekt Kameroperahuis per half augustus een:

Medewerker marketing & communicatie
(24-28 uur per week)

Wat zoeken wij?
In een kleine organisatie als Kameroperahuis is de medewerker marketing & communicatie een spil in de organisatie en medeverantwoordelijk voor de uitstraling en het succes van het huis. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, communicatieve en goed schrijvende collega. Je beschouwt het als jouw taak om uiteenlopende doelgroepen te enthousiasmeren voor muziektheater en om Kameroperahuis zowel regionaal als landelijk te profileren. Je bent creatief, vindingrijk, hands on en zeer vaardig op het gebied van online en social media. Je krijgt energie van schakelen tussen diverse projecten en doelgroepen, het werken met jonge makers en kan goed onder tijdsdruk werken. Je werkt bij enkele projecten samen met de extern marketingadviseur van Kameroperahuis.

Tot je werkzaamheden behoren o.a.:

 • Bedenken en uitvoeren van campagnes van onze producties, in samenspraak met onze makers;
 • Bepalen van doelgroepen van onze activiteiten;
 • Schrijven van teksten voor o.a. website, social media en diverse publiciteitsuitingen;
 • Creëren, verzamelen en redigeren van content – zowel in tekst als beeld - voor onze social media kanalen;
 • Meebouwen aan de corporate marketingstrategie;
 • Samen met een extern bureau de strategie voor Google Adwords bepalen;
 • Onderhouden van bestaande persrelaties, leggen van nieuwe contacten en genereren van free publicity;
 • Bijhouden van de relatie- en databestanden;
 • (Mede) onderhouden contacten met speellocaties en leveranciers, samenwerkingspartners en coproducenten.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een relevante HBO- of WO-opleiding Communicatie/Marketing en werkervaring in de culturele sector.
 • Je beschikt over goede mondeling en tekstuele vaardigheden en hebt een enthousiasmerende schrijfstijl.
 • Je hebt kennis van en praktische ervaring met online marketing & communicatie en social media;
 • Je bent proactief, creatief, flexibel en blijft onder druk secuur en zorgvuldig werken;
 • Je bent incidenteel beschikbaar op avonden/in het weekend;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met muziek en/of theater.

Wat bieden wij?
Een inspirerende functie, met veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Wij bieden een aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Salarisindicatie: indeling in schaal 6 van de CAO Nederlandse Podia. De functie kan ook op freelancebasis vervuld worden.

Vragen of solliciteren?
Richt je motivatiebrief met CV aan Hannah Soepenberg (zakelijk leider) per mail naar sabine@kameroperahuis.nl. Ben je enthousiast, maar heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met officemanager Sabine Christopoulos via sabine@kameroperahuis.nl of 038-7501253. Solliciteren kan tot en met maandag 24 juni a.s. De 1e ronde gesprekken staat gepland op maandag 1 juli . Een 2e ronde behelst een schrijfopdracht en een vervolggesprek op donderdag 11 juli.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel