makers

Tim Hammer

Tim Hammer

Performer, Muzikant

Tim Hammer studeerde in 2012 af aan de opleiding Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium te Arnhem. Tot 2012 was Tim actief met het muziektheaterduo Hammer&Kaspers en hun debuutprogramma ‘Mr. Winter’. Daarna heeft Tim een aantal muziektheatervoorstellingen ontwikkeld waaronder ‘Requiem voor een Kroeg’ op het Café Theater Festival in 2015. ‘Requiem voor een Kroeg’ is een voorstelling over ‘in het moment staan’ volledig op rijm, muzikaal en bespeeld met pop. Tim is een veelzijdig muzikant, zijn instrumentarium reikt tot de hemel en daarmee maakt hij speelse muziek, met eigen teksten of als muzikant in voorstellingen van anderen. Ook is hij werkzaam als poppenspeler. Met de Ulrike Quade Company stond hij in februari 2017 in de opera Madama Butterfly van de Munt/La Monnaie, om de door een pop vertolkte hoofdrol te bespelen. Bij Kameroperahuis is Tim te zien geweest in de producties Ik vertrek, Julia volgens de Bode en De Balts. Hij wordt ook als jonge maker begeleidt door de Ulrike Quade Company. De afgelopen jaren heeft Tim zich geschoold in het traditionele Bunraku poppenspel door te studeren bij een grootmeester in Osaka, Japan. Daarnaast werkte Tim in samenwerking met Mirthe Dokter aan theaterproducties als muzikaal leider bij het Rotterdamscentrumvoortheater (spelers met- en zonder verstandelijke beperking) samen met regisseur Paul Röttger. Als performer is Tim een opvallende verschijning met een door veel mensen gewaardeerde excentrieke kwaliteit en uitstraling.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

In de week van 13 t/m 17 oktober 2014 hebben Kameroperahuis, ArtEZ en Driezorg de handen ineengeslagen om senioren uit Zwolle te verrassen met muziektheater. Onder de noemer ‘Concert des Levens’ kregen senioren uit vier locaties van Driezorg een mini-opera, gebaseerd op bijzondere momenten uit hun eigen muzikale herinneringen.

Tijdens de werkconferentie ‘Toekomstverkenning voor de Regio Zwolle’ op vrijdag 31 oktober 2014 openden vier Collectiefleden van Kameroperahuis de plenaire herstart van de conferentie met een muziektheatrale bijdrage. 
 

Leerlingen van Jena XL hebben samen met acteurs en muzikanten van Kameroperahuis de voorstelling 'Samen 1' geschreven en gespeeld. 'Samen 1' is gebaseerd op de muziektheaterproductie 'Being Arthur' van het Zwolse productiehuis.

Tijdens het Stadsfestival 2013 presenteerde Kameroperahuis een komische tragedie met een zwart jaren '80 randje op een prachtige Zwolse locatie.

Met als thema vrijheid en Fidelio als inspiratiebron creëerde Kameroperahuis in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel een ervaring over vrijheid en opoffering. Het publiek trok voorbij gesloten deuren, via ommuurde luchtruimten en benauwde cellen door de gevangenis en beleefde vier perspectieven op vrijheid en onvrijheid anno 2013.

1 - 2 -  volgende