makers

Sjoeke-Marije Wallendal

Sjoeke-Marije Wallendal

Regisseur

Sjoeke-Marije Wallendal behaalde in 2015 haar master regie aan het RITCS in Brussel en studeerde in 2006 af aan ArtEZ docent theater Zwolle. Onlangs rondde zij het postgraduaat van Teatro de los Sentidos in Barcelona af, waarmee ze zich verder specialiseerde in zintuiglijk ervaringstheater. Haar voorstellingen zijn vaak belevingen op bijzondere locaties, waarbij de toeschouwer midden in een andere wereld stapt en soms deelnemer wordt. Binnen haar werk zoekt ze manieren om onder de huid van de toeschouwer te kruipen. Sjoeke-Marije vindt binnen het Collectief een kans om zich verder te ontwikkelen samen met talentvolle vakgenoten. 

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

In 'Why Nobody Should Listen To Mozart' dienen ouderen (65+) en jongeren (14-20 jaar) van nu Mozart van repliek.

Tijdens de Bruisweek, de introductieweek voor studerend Zwolle, zijn regisseurs Sjoeke-Marije Wallendal en Karin Netten met twee groepen tweede- tot vierdejaars ArtEZ-studenten Kameroperahuis aan de slag gegaan.

Onder begeleiding van Kameroperahuis kregen studenten van ArtEZ de kans om op kleine schaal een mini opera op hoog niveau te ontwikkelen, te maken en uit te voeren. Het thema van dit project was Le Sacre du Printemps, waarvan de première bijna een eeuw geleden een grote verandering in kunst en samenleving markeerde

“Liefste, er staat een fanfare voor de deur. Ze vragen of ik meedoe.”

vorige | 1 - 2 -